Geen regio geselecteerd

Burgemeester Niederer bedankt getuigen overval

© Christian Traets Fotografie

Redactie Redactie

Bij een overval op een snackbar in Roosendaal is er een overvaller op heterdaad ingerekend. Dit was mede te danken aan twee behulpzame getuigen, die achter de overvaller aan gingen. Zij konden een gedetailleerd signalement en een vluchtrichting doorgeven aan de politie. Burgemeester Niederer vond dit reden genoeg om de helden persoonlijk te bedanken.

 

De overval vond maandagmiddag plaats rond 16:40 bij een cafetaria aan de Sint Josephstraat in Roosendaal. De overvaller dreigde met een mes en vluchtte te voet weg met de kassa. De getuigen ging er onmiddellijk achteraan. De een te voet en de ander zette met de auto de achtervolging in. De politie zette de omgeving dicht en kon de verdachte van 17 jaar oud op die manier arresteren in Kardinaal van Rossumstraat.

Burgemeester Jacques Niederer zei in het gesprek met de twee helpers dat het belangrijk is om altijd actie te ondernemen als je getuige bent van een misdrijf: ”Wacht niet af, maar kom in actie. Alle kleine beetjes helpen. Dat zie je in deze zaak ook maar weer. Door samenwerking kunnen we dit soort criminaliteit de kop in drukken.”