Roosendaal

Burgemeester Niederer reikt Roosenspeld uit aan Bert Matthijsen

Redactie Redactie

Burgemeester Jacques Niederer heeft maandagavond een Roosenspeld uitgereikt aan Bert Matthijsen. De Roosenspeld is een gemeentelijke onderscheiding en is het tastbare bewijs van goed burgerschap. Bert Matthijsen ontving de Roosenspeld voor zijn zeer intensieve, bijzondere en creatieve bijdragen aan het carnaval en de cultuur in de gemeente Roosendaal.

De Roosenspeld werd uitgereikt tijdens de jaarlijkse avond van IQ Aarmoeinieke. Bert Matthijsen heeft in 35 jaar vele functies en activiteiten verricht voor het carnavalsfeest en de Stichting Carnaval in Roosendaal, onder andere oprichter en lid van carnavalsband ”De Leut11ers”, lid van de Boerenraad, nar, presentator van het liedjesfestival, medeorganisator van en deelnemer aan de jaarlijkse uitreiking van de Gouden Bolhoed van IQ Aarmoeinieke en regisseur van het jaarlijkse Priense Swaree en de Kiendermiddag.

Naast carnaval heeft Matthijsen zich ook ingezet voor cultuur, met name het toneel en cabaret. Zo is hij producent en regisseur geweest bij cabaretgroep ”Les Trois Soeurs” en theater Reflex. Ook was Matthijsen betrokken bij een 10-tal producties van stichting de ROOS, de Roosendaalse Opera en Operette Stichting, was hij jarenlang lid van de jury van de Cultuurprijs, presentator van de live voorstellingen van de Hofbank, lid van de Cultuurraad en presentator van diverse evenementen en openingen.

Foto: Danny van den Aarsen