Roosendaal

Burgemeester Niederer roept jongeren op om te gaan stemmen

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Roosendaalse jongeren die voor het eerst mogen stemmen voor de Tweede Kamer verkiezingen, ontvangen een persoonlijke oproep van burgemeester Jacques Niederer. Dat gebeurt niet alleen via een brief, maar ook via een weg die beter op deze doelgroep aansluit: een eigentijdse social media campagne.

Alle Roosendaalse jongeren, die na de laatste Tweede Kamerverkiezingen 18 jaar zijn geworden, kregen afgelopen week de brief. Burgemeester Niederer daagt de jonge kiezers uit om van hun democratisch stemrecht gebruik te maken: “Ik vind het belangrijk dat jongeren hun stem laten horen en hun eigen toekomst meebepalen. De jongeren van nu zijn de ouderen van overmorgen.”

Om jongeren uit te dagen om te gaan stemmen, wordt een social media campagne via Facebook ingezet. Nemen de jongeren de uitdaging aan, dan kunnen ze dat via social media aan de burgemeester laten weten met gebruik van de hashtag #iksteminRSD.

Wat de jongeren stemmen, is uiteraard aan hen zelf. De oproep van de burgemeester is geen stemadvies, maar een advies om te gaan stemmen. Met de brief en social mediacampagne geeft de burgemeester ook gehoor aan het verzoek van de Roosendaalse gemeenteraad om jongeren actief te benaderen om te gaan stemmen.