Roosendaal

Burgemeester Niederer: “Samen helpen we Roosendaal vooruit”

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Inwoners van Roosendaal, vertegenwoordigers van verschillende organisaties en politici hebben woensdagavond geproost op het nieuwe jaar in de Sint Jan. Daar werd de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente gehouden.

Burgemeester Niederer blikte in zijn nieuwjaarspeech terug op de 750e verjaardag van de stad. Verder was hij opmerkelijk positief. Want het gaat goed met Roosendaal. “Wat mij betreft laten we de feestslingers gewoon hangen. Sterker nog, we hebben alle reden om er nog een paar bij te doen.”

Lokale politiek

Niederer is ook enthousiast over de lokale politiek. “Als ik me even specifiek tot de raadsleden en wethouders mag richten: het is bijzonder te zien hoe goed jullie al op elkaar ingespeeld zijn. De focus in het debat ligt op resultaat en inhoud, niet op het uitvergroten van verschillen. En dat werkt!”

Belangrijke dingen

Toch zijn er ook dingen die in het nieuwe jaar alle aandacht nodig hebben. De burgemeester denkt dan aan armoedebestrijding, verder bouwen aan de onderwijsinfrastructuur en citymarketing. “Belangrijke dingen, die het waard zijn om er samen voor te vechten. Ook in 2019.”