Bergen op Zoom

Burgemeester Petter doet aangifte tegen dochter Klaas Otto

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De 23-jarige dochter van Klaas Otto is dinsdagochtend verhoord door de politie. De vrouw had op haar Facebookaccount twee foto’s geplaatst met daarop een spandoek met de tekst ‘Burgemeester Petter is de nieuwe Hitler, hij haat woonwagenbewoners’. De dochter van Otto wordt verdacht van belediging, smaad en laster.

Op woensdag 11 mei werd de woonwagen van Klaas Otto doorzocht. De ex-voorman van motorclub No Surrender wordt verdacht van witwaspraktijken. Hij is niet aangehouden.

In het weekend na de doorzoeking werd een spandoek met de beledigende tekst opgehangen aan het hek van het woonwagenkamp. Vervolgens werden op het Facebookaccount van de dochter van Otto foto’s van een spandoek gepost.

Daarbij werd ook de tekst geplaatst dat Hitler zich vermomd zou hebben als burgemeester Frank Petter. In de tekst werd verder verwezen naar de aanvraag van een vergunning die niet naar wens zou zijn verlopen. De politie heeft het spandoek verwijderd.

Burgemeester Petter heeft aangifte gedaan van belediging, smaad en laster.

De politie heeft  Melissa, de dochter van Klaas Otto, gevraagd naar het politiebureau te komen. Zij is inmiddels verhoord. Er wordt een proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Burgemeester Petter wacht het verdere onderzoek af.