Geen regio geselecteerd

Burgemeester Petter gaat aangifte doen naar aanleiding verkiezingen

Redactie Redactie

Burgemeester Petter gaat aangifte doen van valsheid in geschriften. Dit gaat hij doen tegen het stembureau ’t Weike in Lepelstraat, daar zouden twee stembiljetten foutief zijn opgenomen in de administratie.

De burgervader van Bergen op Zoom zegt in een verklaring dat hij allereerst iedereen die heeft meegeholpen om de stemmen te tellen wil bedanken en in het bijzonder de mensen die ook aanwezig waren bij de hertelling van afgelopen week. De hertelling leverde zelfs een kleine verschuiving op; GWBP gaat van tien naar negen zetels en het CDA gaat van drie naar vier zetels. In meerdere stembureaus zijn fouten gemaakt. “Het is mensenwerk, mensen maken fouten. Ik pleit daarom voor stemcomputers bij de volgende verkiezingen, om zoveel mogelijk fouten te voorkomen”, geeft Petter aan. Echter bij het stembureau in Lepelstraat ging het mis, daar zouden twee stemmen moedwillig bij andere partijen zijn beland en daarom stapt burgemeester Petter op korte termijn naar de politie.

“Als er dan een vermoeden van een strafbaar feit ontstaat en een eerste onderzoek door het Centrale Stembureau dat vermoeden bevestigt, dan moet ik als burgemeester actie ondernemen. Vanwege het belang van de democratie en de integriteit van het openbaar bestuur, besluit ik daarom op korte termijn aangifte te doen bij de politie. De betrokken leden van het stembureau zijn op de hoogte gebracht van mijn besluit”, sluit Petter zijn verklaring af.