Bergen op Zoom

Burgemeester Petter kijkt uit naar koninklijk bezoek

Redactie Redactie

Burgemeester Petter van de gemeente Bergen op Zoom kijkt uit naar het koninklijk bezoek op dinsdag 16 februari. Bij het persmoment op vrijdag maakte hij het draaiboek bekend van het bezoek aan zijn stad.

Na het bezoek aan de gemeente Woensdrecht komen koning Willem-Alexander en koningin Máxima naar Bergen op Zoom. Zij worden ontvangen op de Grote Markt, die helemaal afgeladen wordt met Bergenaren. Daar wordt vooral het culturele aspect van de stad naar buiten gedragen. De winnende wagen van de optocht van vastenavend en de twee reuzen zijn daarvan een belangrijk onderdeel. Vervolgens gaat de delegatie naar hotel De Draeck, het oudste hotel van Nederland. De nadruk ligt daar vooral op de geschiedenis van het hotel en hoe zij verschillende tegenslagen hebben overwonnen en dat is ook een kenmerk van onze regio. Dat zie je terug in het herstel van de financiële crisis. Tussendoor is er nog tijd voor Jazzweekend, een leerlingenorkest. Om de culturele kracht van Bergen op Zoom nog te benadrukken gaan ze door naar het Markiezenhof. Daar staat een ontmoeting met de directeur van het cultureel bedrijf op het programma. Er is ook nog tijd voor gesprekken tussen oud-werknemers van Philip Morris en de koning. Tot slot is er een nog een bijeenkomst in de hofzaal. Daar ontmoet de koning 7 personen uit het onderwijs en van bedrijven. De tocht door onze regio wordt afgesloten in de gemeente Rucphen.

Burgemeester Petter is natuurlijk erg blij met het bezoek van het koninklijk echtpaar. “Het is niet in cijfers uit te drukken wat dit voor Bergen op Zoom oplevert.”, zegt hij. Het bezoek staat in het teken van de veerkracht in onze regio. Sport, besturen en economie staan daarin centraal. Petter benadrukt dat het bezoek een werkbezoek is en geen koningsdag. De Bredanaar heeft ervaring met koninklijk bezoek. In 2007 bezocht koningin Beatrix namelijk Woudrichem, de stad die hij op dat moment bestuurde.