Geen regio geselecteerd

Burgemeester Petter sluit theehuis Gueliz

Redactie Redactie

Burgemeester Petter sluit per 1 januari het theehuis Gueliz aan de Prins Bernhadlaan in Bergen op Zoom. De reden hiervoor is dat de politie een grote hoeveelheid soft drugs in het theehuis heeft gevonden.

Bij een controle op 17 april van dit jaar trof de politie in het theehuis een grote hoeveelheid softdrugs aan. De politie onderzocht het theehuis naar aanleiding van verschillende meldingen over het vermoeden van drugshandel en een verklaring van een verdachte in een politieonderzoek waarin deze verdachte verklaarde dat hij de hennep die hij in zijn bezit had, gekocht had in theehuis Gueliz in Bergen op Zoom. In het theehuis werden twee boodschappentassen met henneptoppen en gedroogde hennep aangetroffen. Gezien de hoeveelheid softdrugs gaat de burgemeester ervan uit dat de softdrugs bestemd is de verkoop, aflevering of verstrekking. 

De eigenaar van het theehuis moet ervoor zorgen dat het pand volledig is afgesloten en dat het niet betreden wordt. Als de eigenaar geen gehoor geeft aan de last laat de burgemeester het pand op kosten van de eigenaar dichtplanken en verzegelen. Dit jaar legt de burgemeester voor de derde keer deze maatregel op.

 

Foto: Theehuis Gueliz (Google Streetview)