Roosendaal

Burgemeester Prinsensingel in de race voor 30 kilometer straat

30 kilometer bord

Kitty Joachems Kitty Joachems

De kans is groot dat je in de Burgemeester Prinsensingel in Roosendaal binnenkort niet harder dan 30 mag rijden. Nu is de maximumsnelheid daar nog 50 kilometer per uur. Donderdagavond werd in de commissievergadering het plan Groot Mariadal besproken. En daarbij kwam ook de Burgemeester Prinsensingel ter sprake.

Afgelopen voorjaar konden bewoners uit het gebied de plannen inzien en daarop hun zienswijze geven. Het leverde niet alleen reacties op over inkijk, privacy en hoogbouw maar ook over verkeersveiligheid en parkeerdruk. Omwonenden van de Burgemeester Prinsensingel constateren dat er in deze straat nu al te hard gereden wordt. Ze vragen de gemeente om in het plan een 30 kilometer zone op te nemen voor het stukje tussen de Brugstraat en de Kloosterstraat.

Niet wachten

Volgens Marco Schillemans (Roosendaalse Lijst) is het niet nodig om te wachten op de uitvoering van het plan Groot Mariadal. Zijn partij overweegt een motie waarin zij vragen om nu al actie te ondernemen. “Alle straten rondom Groot Mariadal zijn al 30 kilometer zone. Ons voorstel is om dit ook toe te passen in de Burgemeester Prinsensingel”, aldus Schillemans. Hij stelt voor om dan ook meteen de belijning aan te passen. Zo ontstaan extra parkeerplaatsen. Schillemans beschouwt dit als een tijdelijke oplossing “in afwachting van de nieuwe inrichting van deze straat”.

Onbegrijpelijk

Christian Villée (GroenLinks) is blij met deze pilot. Het liefst zou hij nog een stapje verder gaan door er een fietsstraat van te maken. Maar volgens hem ziet het college dat niet zitten. “Mijn partij vindt dat onbegrijpelijk”, zegt Villée in de vergadering. Ook andere partijen laten tijdens de vergadering weten mee te willen denken met deze motie.

Het plan Groot Mariadal en de motie over de Burgemeester Prinsensingel staan op de agenda van de raadsvergadering van 9 december.