Roosendaal

Burgemeester Schneiderlaan in Roosendaal ruim maand dicht vanwege aanleg rotonde

Afsluiting Burgemeester Schneiderlaan in Roosendaal

De werkzaamheden starten op 1 juli, en eindigen op 9 augustus.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Een deel van de Burgemeester Schneiderlaan wordt binnenkort voor ruim een maand afgesloten. Het gaat om de kruising tussen de Burgemeester Schneiderlaan en de Gezellelaan. De kruising maakt plaats voor een rotonde. De werkzaamheden staan gepland van 1 juli tot en met 9 augustus.

Er komt op die plek een rotonde, omdat uit onderzoek is gebleken dat het kruispunt bij de twintig meest onveilige verkeerssituaties van de gemeente Roosendaal hoort. “De aanleg van een rotonde kan positief bijdragen aan het verhogen van de verkeersveiligheid op deze kruising”, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Het is de bedoeling dat de werkzaamheden starten op 1 juli, en eindigen op 9 augustus. Om de werkzaamheden goed én veilig te kunnen uitvoeren, wordt het betreffende stuk van de weg volledig afgesloten. “We hebben er bewust voor gekozen om het werk in de zomervakantie uit te voeren”, vervolgt de woordvoerder. “Zo heeft de schoolgaande jeugd geen last van de afsluiting.”

De werkzaamheden vinden altijd onder voorbehoud van het weer plaats. Bij extreem weer kan het dus uitgesteld worden en/of uitlopen. Het ontwerp van de rotonde vind je hier. De omleidingsroute is hier te zien. Overige informatie en updates zijn te vinden op deze site.

Kruising tussen de Burgemeester Schneiderlaan en de Gezellelaan.
De kruising tussen de Burgemeester Schneiderlaan en de Gezellelaan.