Geen regio geselecteerd

Burgemeester sluit drugspand aan Gastelseweg in Roosendaal

© ZuidWest Update

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Burgemeester Niederer heeft besloten een woning aan de Gastelseweg in Roosendaal voor drie maanden te sluiten. In de woning werd op 16 maart door de drugssquad een hennepdrogerij aangetroffen. Daarbij werd ruim 15 kilo hennep in beslag genomen.

In een afgetimmerde ruimte op de tweede verdieping van het huis werden met behulp van twee kachels en twee ventilatoren geoogste henneptoppen gedroogd. In totaal ging het om 15.050 gram henneptoppen.

De gedwongen sluiting gaat in op 26 april en duurt tot 26 juli. De eigenaar van de woning is op de hoogte gesteld. Burgemeester Niederer treedt hard op tegen handel in drugs en alle vormen van overlast die dat met zich meebrengt. “De bewoners van Roosendaal moeten zich veilig kunnen voelen in onze wijken en dorpen. Om die reden ga ik over tot onmiddellijke sluiting. Het gaat hier om een ernstige situatie als ik kijk naar de grote hoeveelheid softdrugs die werd aangetroffen. Samen met onze eigen drugssquad, de politie, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en woningbouwverenigingen blijven we actief optreden tegen drugs en drugsoverlast”, aldus Niederer.