Bergen op Zoom

Burgemeester sluit panden vanwege overtredingen van de Opiumwet

Drugspand gesloten in Bergen op Zoom

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

In Bergen op Zoom heeft burgemeester Margo Mulder in de maand april twee panden gesloten vanwege diverse overtredingen, met name gerelateerd aan de Opiumwet. In beide gevallen is een last onder bestuursdwang opgelegd.

Eén van de panden betreft een woning aan de Pater Damiaanstraat in Lepelstraat. Na de ontdekking van drugs in deze woning, heeft de eigenaar een last onder dwangsom gekregen. Bij een politie-inval begin maart van dit jaar werden verschillende soorten harddrugs, softdrugs, apparatuur voor drugproductie en een vuurwapen in beslag genomen. Omdat dit de eerste keer is dat er drugs in deze woning zijn aangetroffen en het om een woonhuis gaat, heeft de burgemeester conform het Damoclesbeleid de bevoegdheid om het pand drie maanden te sluiten. Dit betekent dat het pand pas weer vanaf 22 juli 2024 gebruikt mag worden.

Uitgestelde sluiting

Daarnaast is er ook een last onder dwangsom opgelegd aan de eigenaar van een horeca-inrichting aan de Herman Leusstraat. Hoewel deze sluiting al eind vorig jaar plaatsvond, is deze nu pas ingegaan vanwege een aangetekend bezwaar. De horeca-inrichting moet gesloten blijven tot 2 oktober van dit jaar. De aanleiding voor deze maatregel was een politiecontrole in oktober vorig jaar, waarbij werd vastgesteld dat er vanuit het pand drugs werden verhandeld. De burgemeester heeft daarom besloten om het pand voor een periode van zes maanden te sluiten.