Bosschenhoofd

Burgemeester sluit twee loodsen in Bosschenhoofd

In een van de loodsen heeft de politie grote hoeveelheden hennep, hasj en THC-snoep gevonden. (Foto: Politie)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Burgemeester Bernd Roks van de gemeente Halderberge heeft twee loodsen in een bedrijfspand in Bosschenhoofd gesloten. In de ene loods heeft de politie grote hoeveelheden hennep, hasj en THC-snoep gevonden. In de andere loods zijn poeders waarmee harddrugs gemaakt worden en drugsafval aangetroffen. De loodsen zijn met ingang van 15 november 2023 gesloten.

Het bedrijfspand is opgedeeld in meerdere afzonderlijke ruimtes. Deze ruimtes worden verhuurd. In één van deze ruimtes is ruim 54 kilo hennep, bijna 2 kilo hasj en ruim 6 kilo THC-snoep gevonden. In de andere loods is 250 kilo aan poeders gevonden en ongeveer 4-duizend liter drugsafval.

Burgemeester Roks heeft het recht om deze loodsen te sluiten, omdat er zowel drugs als grondstoffen voor drugs zijn gevonden. De sluiting geldt zes maanden. Het doel van deze sluiting is het woon- en leefklimaat van de directe omgeving beschermen, en de openbare orde herstellen. De eigenaar van het pand heeft de huurovereenkomst met beide huurders direct beëindigd.

Lees ook: Politie vindt 250 kilo aan grondstoffen voor synthetische drugs en ruim 50 kilo henneptoppen