Geen regio geselecteerd

Burgemeester van den Belt wil vandalisme in Steenbergen-Zuid halt toeroepen

Burgemeester Ruud van den Belt © ZuidWest Update

Redactie Redactie

“Tot hier en niet verder!” Dat is de kop van de column van burgemeester Ruud van den Belt die woensdag is verschenen in de Steenbergse Bode. De burgemeester reageert in zijn column op recente vernielingen en andersoortig vandalisme in Steenbergen-Zuid. Hij roept inwoners op tot waakzaamheid en spreekt ook de dader(s) aan. 

De gemeente doet er alles aan om Steenbergen-Zuid heel en veilig te houden. Toch worden de regels door inwoners niet altijd nageleefd. Zo zijn er afgelopen week twee tuinhuisjes afgebrand en twee boompjes vernield.

Samen met de politie, het openbaar ministerie, het buurtpreventieteam en met behulp van buurtonderzoek en oproepen aan de wijkbewoners, wordt al lange tijd geprobeerd een einde te maken aan de sabotage van publieke eigendommen en brandstichtingen bij verenigingen en particulieren. Tot nu toe dus zonder succes. Vandaar de oproep van de burgemeester aan inwoners tot nóg meer waakzaamheid. Toch laat van den Belt weten dat de daders ook bij hem terecht kunnen. “Ik ben ook jullie burgemeester en mijn deur staat ook voor jullie open”, aldus de burgemeester.

Wanneer je iets verdachts ziet of hoort, kun je contact opnemen met de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Bij noodsituatie moet uiteraard 112 worden gebeld.