Roosendaal

Burgemeester Van Midden sluit pand na derde aanslag in korte tijd

Foto: Christian Traets Fotografie

Sven de Laet Sven de Laet

Het restaurant aan de Rembrandtgalerij dat afgelopen zondag al voor de derde keer in korte tijd doelwit was van een aanslag, wordt per direct gesloten. Burgemeester Han van Midden heeft dat besloten vanwege het gevaar voor de openbare orde. “Het gaat mij echt om de veiligheid van de omwonenden en andere ondernemers daar.”

Zondagochtend raakte de zaak CizBiz Köfte flink beschadigd na een explosie. Die werd veroorzaakt door zwaar vuurwerk. Onder andere de voorruit en het raam aan de achterzijde van het pand werden door de klap eruit geblazen.

En dat was al de derde aanslag dit jaar. Begin januari mislukte een poging, nadat de dader werd betrapt. Maar nog geen twee weken later was het opnieuw raak. Ook toen zorgde vuurwerk voor veel schade.

De eigenaar van de zaak liet eerder deze week aan Omroep Brabant weten geen idee te hebben uit welke hoek de aanslagen komen. Ook geruchten dat er illegale zaken zouden worden afgehandeld in de zaak, kwamen hem niet bekend voor.

Escalatie

Toch is voor burgemeester Van Midden de maat nu vol. “Ik begrijp heel goed dat het voor een ondernemer een ernstige zaak is als zijn bedrijf gesloten wordt. Zeker in een tijd waar ook nog corona-maatregelen gelden. Het gaat mij echt om de veiligheid en het veiligheidsgevoel van de omwonenden en andere ondernemers aan de Rembrandtgalerij. We zien in een korte tijd een oplopende escalatie van de gebeurtenissen.”

Van Midden benadrukt dat het geen strafmaatregel is tegen de eigenaar van de zaak. Cizbiz Köfte gaat voor twee maanden dicht.