West-Brabant

Burgemeesters spreken nieuwjaarswensen uit

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

In onze regio werden maandag 4 januari door de gemeenten nieuwjaarsrecepties georganiseerd. Burgemeester Jaques Niederer sprak zijn nieuwjaarswensen uit in de Sint Jan in Roosendaal. Burgemeester Frank Petter hield zijn nieuwjaarstoespraak in de Gertrudiskerk in Bergen op Zoom en burgemeester Steven Adriaansen deed dat in het gemeentehuis in Hoogerheide.

 

Burgemeester Niederer had het in zijn toespraak voornamelijk over burgerparticipatie. Burgers moeten in Roosendaal meer ruimte krijgen zaken in hun eigen omgeving aan te pakken.

Burgemeester Petter spreekt zijn zorgen uit in zijn nieuwjaarstoespraak. Hij heeft het over onbehagen bij burgers, angst voor terreur, groeiende werkloosheid en tweedeling in de samenleving als het gaat over de vluchtelingenproblematiek.

De gemeente Woensdrecht heeft flink geïnvesteerd in een goede samenwerkingstraditie, aldus burgemeester Adriaansen. Samenwerking met inwoners, bewonersplatforms, buurtpreventieteams, het team wijkagenten en ga zo maar door. De veiligheid van de burgers staat daarbij voorop.

Bekijk hier de reportage:

{webpage_link type=video id=4144}