Bergen op Zoom

Beschonken bestuurder vliegt uit de bocht op A58 en ramt lantaarnpaal

Foto: 112 Markiezaten

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Een bestelbusje is zondagavond uit de bocht gevlogen op de A58. Dat gebeurde bij Knooppunt Zoomland, in de richting van Roosendaal. Het voertuig belandde in de berm, tegen een lantaarnpaal aan. De bestuurder, een 19-jarige man uit de Heen, bleek onder invloed van alcohol.

De man verloor in een mocht de macht over het stuur. Hij zou via de vluchtstrook hebben ingehaald. De politie, brandweer, Rijkswaterstaat en een ambulance kwamen ter plaatse. Bij aankomst van de hulpdiensten had de bestuurder het busje al verlaten. Hij raakte niet gewond. Naast een lantaarnpaal heeft de bus ook borden geraakt, meldt 112 Markiezaten.

Uit een alcohol- en drugstest bleek dat de bestuurder teveel had gedronken. Daarom is hij meegenomen naar het politiebureau. Daar is een nieuwe, preciezere test gedaan. Daaruit bleek dat de bestuurder véél te veel had gedronken. Hij blies 700 ugl.

Het rijbewijs van de bestuurder is ingenomen. De officier van justitie heeft tien dagen om te beslissen hoe lang zijn rijbewijs ingenomen blijft.