West-Brabant

Bussen Arriva houden het vakantierooster, buurtbussen staan stil

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Vervoersonderneming Arriva heeft het vakantierooster verlengd tot 7 februari. Hierdoor rijden er minder bussen in West-Brabant. Arriva reageert hiermee op de verlenging van de lockdown vanwege de coronacrisis. Ook de buurtbussen gaan daarom nog niet rijden.

Door: Bianca van Vugt

Vervoersonderneming Arriva laat de bussen voorlopig rijden volgens de vakantiedienstregeling. Sinds de strengere coronamaatregelen in december werkt het bedrijf met een vakantierooster. Nu de lockdown verlengd is, verlengt Arriva ook de vakantiedienstregeling. Hierdoor blijven er dus minder bussen rijden in West- en Oost-Brabant. En de buurtbussen blijven voorlopig ook aan de kant staan. Het vakantierooster geldt in elk geval tot 7 februari.

Op sommige buslijnen rijden minder bussen. En er zijn ook lijnen die voor een deel of zelfs helemaal vervallen. “Belangrijkste reden voor deze verlenging van de gewijzigde dienstregeling zijn de reizigersaantallen,” aldus Arriva.

Buurtbussen: coronaproof voor na de lockdown

De buurtbussen zouden eigenlijk binnenkort weer gaan rijden. Maar dat gaat door de verlengde lockdown niet door. Ze blijven in elk geval tot 7 februari stil staan, ook al zijn ze allemaal coronaproof gemaakt. “De buurtbussen zijn inmiddels allemaal voorzien van maatregelen zoals extra ventilatie en een speciaal filter. Daarmee zijn ze technisch geschikt om weer te starten met de dienstverlening,” legt Arriva uit. “De maatregelen en verlenging van de huidige lockdown zorgen er echter voor dat die wordt uitgesteld.”

Arriva past alle reisplanners aan aan de nieuwe einddatum. Je kunt deze reisplanners en actuele reisinformatie vinden op de website van Arriva. Daarop staan de dienstregelingen van alle buslijnen in Brabant.