West-Brabant

Bussen rijden weer (bijna) als vanouds

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Arriva gaat in heel Brabant weer zo veel mogelijk normale dienstregelingen rijden. Daar vraagt het reizigersaanbod inmiddels om, meldt het bedrijf in een persbericht. Wel gelden een aantal aanpassingen en aanvullende regels.

Vanaf 2 juni gaat de reguliere dienstregeling weer in, ook in West-Brabant. Toch is dan niet alles weer zoals het was. De busmaatschappij benadrukt dat reizen met het OV nog steeds niet als een uitje gezien moet worden. Daarom wordt verzocht er alleen gebruik van te maken als het noodzakelijk is. Omdat de grens met België nog gesloten is rijden de lijnen 105 en 106 tot de halte bij het gemeentehuis in Putte. De dienstregeling en aanvullende info vind je op de Arriva website.

Mondkapjes en handhaving

Er wordt vanaf nu ook wat vaker gecontroleerd in de bussen, door medewerkers die de nodige beschermingsmiddelen dragen. Ze houden niet alleen zwartrijden in de gaten maar ook of mensen de in het OV verplichte mondmaskers ook werkelijk aan hebben. Omdat je nog steeds alleen achterin mag instappen, is een kaartje bij de chauffeur kopen niet mogelijk voorlopig. Je moet dus over een OV-chipkaart, een e-ticket of de Arriva app beschikken. Via OV Servicepunten is eveneens een vervoerbewijs te kopen.