Geen regio geselecteerd

Buurtbemiddeling van start in Steenbergen

Redactie Redactie

Alhoewel het 1 januari al begon is maandagmiddag buurtbemiddeling Steenbergen toch echt gelanceerd. In het gemeentehuis kwamen wethouder Cor van Geel en de heer van Rijen, bestuurder van WijZijn Traversegroep, bij elkaar om het officiële startschot te geven voor dit project. Volgens de initiatiefnemers is het een landelijke methode met bewezen effect.

Na gemeenten Bergen op Zoom en Roosendaal moet nu ook Steenbergen eraan geloven. Binnen dit bemiddelingsproject worden geschillen tussen buren opgelost. Zo wordt de leefbaarheid van een wijk vergroot. Om dit voor elkaar te krijgen gaan vrijwilligers middels gesprekken te voeren met en tussen bewoners, dit proberen op te lossen. 

Coordinator WijZijn Steenbergen, Pascal Vos, heeft vertrouwen in de start: “Ik ga vol energie aan de slag om buurtbemiddeling in Steenbergen op te zetten. We hebben reeds een groep van 10 enthousiaste bemiddelaars die deze week al de basistraining buurtbemiddeling volgen“. 

Met de start in Steenbergen zijn er in Nederland ongeveer 260 buurtbemiddelingsprojecten actief. Al deze projecten zetten bemiddelaars in bij buurtconflicten, en met succes. Dat blijkt ook in de nabije gemeente Bergen op Zoom. Daar werd in 2016 maar liefst 75 procent van de aangemelde overlastsituaties opgelost.