Hoogerheide

Buurtbemiddeling Woensdrecht van start

Redactie Redactie

Sinds 1 januari van dit jaar is de Buurtbemiddeling in Woensdrecht gestart. Getrainde bemiddelaars helpen buren met problemen en ergernissen, zoals geluidsoverlast, ruzie over erfscheidingen of overlast door kinderen. Hierdoor kunnen inwoners het contact met elkaar herstellen en oplossingen bedenken.

Ad van Rijen, bestuurder van de Wij Zijn Traverse Groep, legt uit dat het een veel voorkomend probleem is. “Zoals het woord het eigenlijk al zegt, is het probleem dat buurtbewoners met elkaar in conflict raken en daar zelf niet uitkomen.” Albert Geers, één van de bemiddelaars van Woensdrecht, zegt dat zij het voorbeeld moeten geven. “Wij moeten de oplossing niet gaan aandragen, maar ze de juiste richting op helpen en ze zelf die oplossing laten vinden.”

Bemiddelaar worden

Er is steeds meer vraag naar buurtbemiddelaars, zo ook in de gemeente Woensdrecht, zegt Erik Freekens, Trainer Buurtbemiddeling. “Steeds meer bemiddelaars zijn hier nodig. Ik hoop dat mensen ook het nut inzien van het worden van een bemiddelaar. De band met je buren kan in één keer weer opgelost worden.”