Hoogerheide

Buurtbemiddeling Woensdrecht zoekt vrijwilligers

Foto: © Nationale Beeldbank

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Buurtbemiddeling Woensdrecht zoekt vrijwilligers die willen helpen bij het oplossen van ruzies tussen buurtgenoten. Het team helpt bijvoorbeeld bij ruzies over geluidsoverlast, parkeergedrag, pesterijen of vernielingen. Nieuwe vrijwilligers krijgen een 3-daagse training in conflictbemiddeling en begeleiding van ervaren bemiddelaars.

Geluidsoverlast, overlast van huisdieren, parkeergedrag, pesterijen, onenigheid over erfafscheidingen en vernielingen. Zomaar een paar zaken waar buurtgenoten flinke ruzie over kunnen krijgen. En waar Buurtbemiddeling Woensdrecht bij kan helpen. Het team zoekt nieuwe vrijwilligers die willen bemiddelen tussen ruziënde buren, zodat die samen een oplossing kunnen vinden.

Kortere lontjes door coronamaatregelen

Juist in deze coronacrisis zijn de vrijwilligers hard nodig, aldus Buurtbemiddeling Woensdrecht. “Nu we door het Coronavirus en overheidsmaatregelen zoveel mogelijk thuis moeten blijven, is de kans op irritaties en escalaties meer aanwezig dan anders: je tussen vier muren opgesloten voelen, kinderen die hun energie niet kwijt kunnen en alle aandacht vragen, thuiswerken, het gedrag van de partner waaraan je je stoort, jouw eigen lontje dat korter wordt. En dan de buren… met hun muziek, verbouwing, kinderen, dieren, tuin, geuren.”

Training voor nieuwe vrijwilligers

Bemiddelaars zijn vrijwilligers van welzijnsorganisatie WijZijn Woensdrecht. Als je je aanmeldt krijg je een opleiding: een 3-daagse basistraining conflictbemiddeling. Ook kunnen vrijwilligers nog aanvullende trainingen volgen, zoals coaching of interculturele communicatie.

Voor inwoners van Woensdrecht is de bemiddeling gratis. Het is de bedoeling dat ruziënde buurtgenoten zelf met de oplossing komen. Maar daar hebben ze soms hulp bij nodig van een onafhankelijke bemiddelaar. Want die kan helpen het gesprek op gang te houden en bij de kern te blijven.

Aanmelden

Buurtbemiddeling Woensdrecht zoekt daarom mensen die empathisch zijn en sociaal ingesteld. En die graag meehelpen de leefbaarheid in de kernen van de gemeente Woensdrecht goed te houden. Als je je wilt aanmelden als bemiddelaar, kun je contact opnemen met Wijzijn Woensdrecht. Je kunt bellen met coördinator Dimphy van Poppel op 06-36.12.49.33 of mailen naar [email protected] om je op te geven.