Roosendaal

Buurtbewoners maken zich zorgen om Brugstraat: ‘Staan voor gezamenlijke uitdaging’

Brugstraat Roosendaal

Maarten Elst Maarten Elst

Een aantal buurtbewoners heeft donderdagavond een wandeling gemaakt door de Brugstraat. PvdA-fractievoorzitter Michael Yap voegde zich bij de groep wandelaars en hoorde de zorgen van de bewoners aan. Door leegstand, groepsvorming en ongeregeldheden gaat het leefgenot in de Brugstraat achteruit. “Ons doel is om onze zorgen in deze buurt weg te leggen bij de politiek. We moeten voorkomen dat de Brugstraat gaat verloederen”, aldus buurtbewoner Louis van Paasschen.

Verschillende groepen melden zich donderdagavond op de Brugstraat in de Roosendaalse wijk Centrum-Noord. Niet alleen de bewoners van de Brugstraat, ook van de omliggende Vicentiusstraat en Burgemeester Schoonheijtstraat maken zich grote zorgen over de ontwikkelingen op de Brugstraat. “Er zijn nog heel veel mensen die met veel plezier wonen en werken in de Brugstraat”, vertelt buurtbewoner Louis van Paasschen. “We moeten samen voorkomen dat er ongewenste ontwikkelingen gaan gebeuren.”

Brievenbuspanden

Voor PvdA-fractievoorzitter Michael Yap geen zomerreces. De lokale politicus luisterde naar de zorgen van de buurtbewoners en liep met hen langs een aantal zorgpunten in de straat. “Ik ken de situatie al jaren, maar ben vanavond toch op nieuwe inzichten gekomen”, vertelt Yap.

Eén van de zorgenpunten zijn de zogeheten brievenbuspanden aan de Brugstraat in Roosendaal. “Bij sommige deuren hangen tot twaalf brievenbussen aan de voordeur. Huiseigenaren halen een zo hoog mogelijk rendement uit”, weet Van Paasschen. Yap vult aan: “Het is zeer begrijpelijk dat bewoners zich daar zorgen over maken. Of het allemaal gewenst is? Ik denk het niet.”

“Ik denk dat we als gemeente, niet alleen als politiek, bekend zijn met de uitdagingen die er in de buurt spelen”, vervolgt Yap. “Er gebeuren ook mooie ontwikkelingen. Er staan een aantal fraaie panden waar de huidige bewoners tevreden over zijn.”

In gesprek met arbeidsmigranten

De buurtbewoners zijn duidelijk: ze willen oplossingen zien voor de huidige problemen in de buurt. Maar wel met de arbeidsmigranten. “Ze zijn niet voor niets hier. We hebben ze nodig en verdienen betere huisvesting dan met zijn allen in een verouderd pand te worden gestopt”, vertelt een bezorgde buurtbewoner. “We hebben een gezamenlijke opdracht”, weet Yap. “Laten we die dan ook gezamenlijk aanpakken.”