Bergen op Zoom

Buurtgezinnen ook in Roosendaal gestart

Foto ter illustratie © Shutterstock

Redactie Redactie

In ruim 25 gemeenten in Nederland kunnen overbelaste gezinnen een beroep doen op een buurtgezin. Dat kan vanaf nu ook in de Roosendaal. Via Buurtgezinnen.nl krijgt een vraaggezin hulp van een steungezin.   

 

 

Gezinnen die behoefte hebben aan ondersteuning (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan gezinnen in de buurt die ondersteuning willen geven (steungezinnen). Steunouders zijn ervaren ouders met een warm hart die bereid zijn iets voor een kind van een ander te betekenen. Zij ontlasten het vraaggezin door te ondersteunen bij de opvoeding.

Afspraken

Welke ondersteuning een steungezin biedt en hoeveel tijd het gezin erin steekt, is afhankelijk van de gemaakte afspraken. Die ondersteuning kan bijvoorbeeld bestaan uit de kinderen naar zwemles of sport brengen, ze af en toe een weekend, middag of avond op te vangen of een rustige huiswerkplek te bieden. De ondersteuning kan ook veranderen in de loop van de tijd.

Veilig en gezond

Ook in Roosendaal wonen gezinnen die het zwaar hebben. Het zijn vaak alleenstaande ouders met meerdere kinderen of kinderen met een beperking. Samen met Buurtgezinnen.nl wil de gemeente er voor zorgen dat kinderen veilig en gezond kunnen opgroeien.