Roosendaal

BVR Groep gaat de woningen in de Beekblokken bouwen

Foto: Gemeente Roosendaal

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Bouwbedrijf BVR Groep gaat een deel van de Roosendaalse nieuwbouwwijk Stadsoevers bouwen. Het gaat om de buurt Beekblokken, een rustige buurt waar de huizen in het groen komen te staan. BVR Groep en de gemeente Roosendaal hebben hiervoor donderdag een overeenkomst ondertekend.

De gemeente Roosendaal en bouwgroep BVR Groep hebben donderdag een een overeenkomst getekend voor de bouw van een nieuwe woonbuurt. De buurt heet Beekblokken en is een deel van de nieuwe wijk Stadsoevers in Roosendaal.

Elke buurt een eigen sfeer

Stadsoevers is nu nog een industrieel gebied, maar verandert in een wijk waar mensen kunnen wonen, werken, leren en ontspannen. Elk woongedeelte binnen Stadsoevers krijgt een eigen sfeer. De Beekblokken wordt rustig en groen, terwijl de Vlietblokken juist een stedelijke uitstraling krijgt.

De Beekblokken komen aan de westkant van Stadsoevers te liggen, tussen de wijk Westrand en de Noordlaan in Roosendaal. De Beekblokken komt pal naast de natuur te liggen, naast de ecologische verbindingszone. Daar stroom ook een beek, waar de buurt de naam aan heeft te danken. De woningen in de Beekblokken komen in een afwisselende lijn te staan, voor een speels effect in de straat.

Duurzame wijk

Roosendaal wil van Stadsoevers een duurzame wijk maken. Daarom worden de woningen gebouwd met duurzame materialen, wordt de restwarmte gebruikt en krijgen ze zonnepanelen. In de wijk wordt ook veel groen aangeplant en geparkeerde auto’s staan zo veel mogelijk uit het zicht.

De verkoop van de eerste huizen in de Beekblokken staat gepland voor 2020. Dan begint ook de bouw. Meer informatie over de Beekblokken is te vinden op de website van Stadsoevers. Algemene informatie over Stadsoevers vind je hier, informatie over de Beekblokken hier.