Bergen op Zoom

BVR Groep koopt oude V&D-pand in Bergen op Zoom

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De BVR Groep uit Roosendaal heeft het voormalige V&D-pand in het centrum van Bergen op Zoom gekocht. In het 60 jaar oude gebouw komen winkels en vermoedelijk vijftig woningen.

Sinds de sluiting van het warenhuis, inmiddels ruim twee jaar geleden, is er gezocht naar een goede invulling van het leegstaande gebouw. Wethouder Patrick van der Velden is blij met de ontwikkeling. “We zijn de afgelopen tijd hard bezig geweest om dit rond te krijgen. Geweldig dat BVR nu echt aan de slag gaat. De mix tussen winkels en woningen zie ik dan ook helemaal zitten.”

Winkeloppervlakte

Het aantal vierkante meter winkeloppervlakte gaat naar beneden. Van ruim 8500 vierkante meter naar ongeveer 1600 vierkante meter. De kelder van het gebouw, wat vroeger ook bij het winkeloppervlakte van V&D hoorde, wordt een parkeergarage. Er is straks ruimte voor 50 tot 60 auto’s. De ingang van de garage komt aan de Van der Rijtstraat.

De omvang van het gebouw blijft grotendeels hetzelfde, maar de gevels moeten wel opgeknapt en aangepast worden. Op de bovenverdiepingen komen waarschijnlijk vijftig woningen, maar dit precieze aantal wordt nog onderzocht.

Informatieavond

Het streven van de BVR Groep is om halverwege 2019 daadwerkelijk aan de slag te gaan met het pand. Als er meer over de plannen bekend is, wordt er een avond georganiseerd door BVR en de gemeente speciaal voor omwonenden en andere geïnteresseerden.