Hoogerheide

BWI blijft begeleidende partij voor statushouders

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De Brede Welzijnsinstelling (BWI) blijft in Woensdrecht de partij die de maatschappelijke begeleiding van statushouders verzorgt en de uitvoering van het participatieverklaringstraject op zich neemt. De overeenkomsten zijn verlengd voor een periode van 18 maanden. Donderdag vond de ondertekening plaats.

Wethouder Lars van der Beek en Mark Inja, interim-directeur van de BWI, ondertekenden donderdag de overeenkomst voor het participatieverklaringstraject. De overeenkomst voor de maatschappelijke begeleiding van statushouders wordt verlengd per 1 juli. Hiermee is vastgelegd dat de BWI deze taken tot eind 2018 uitvoert.

De Brede Welzijnsinstelling zorgt voor de begeleiding van statushouders bij het regelen van praktische zaken, het opbouwen van een sociaal netwerk, het leren van de taal, het volgen van onderwijs, het vinden van werk etc. Daarnaast worden de statushouders in het participatieverklaringstraject bekend gemaakt met Nederlandse kernwaarden en het belang van integratie. De participatieverklaring wordt, bij instemming van de Eerste Kamer, per 1 juli een verplicht onderdeel van de inburgering.