Hoogerheide

BWI zoekt vrijwilligers voor klussen tijdens NLdoet

Ook in de gemeente Woensdrecht zijn dit jaar activiteiten tijden Nldoet © Oranjefonds

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De Brede Welzijnsinstelling Woensdrecht (BWI) helpt ook dit jaar de gemeente om activiteiten van NLdoet te ondersteunen. Verschillende verenigingen hebben inmiddels klussen aangemeld bij BWI, waar vrijwilligers zich op kunnen inschrijven.

NLdoet is een landelijk evenement wat wordt georganiseerd door het Oranje Fonds en zet vrijwilligerswerk in de spotlights. Organisaties melden klusjes aan en iedereen kan helpen door een dag de handen uit de mouwen te steken. Denk aan bijvoorbeeld het opknappen van het buurtcentrum of een verwendagje voor ouderen in het verzorgingshuis.

Aanmelden

In de gemeente Woensdrecht wil scouting Hoogerheide het bos en terrein een onderhoudsbeurt geven, de Volksabdij gaat wandelpaden onderhouden en straatmeubilair opknappen en Stichting Titurel wil zitbanken timmeren, schilderen en plaatsen.

Er zijn nog tal van andere klussen aangemeld op de website van de BWI. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden. Het Steunpunt Vrijwilligerswerk koppelt een vrijwilliger aan een klus. NLdoet is dit jaar op 15 en 16 maart.