West-Brabant

Cadeau voor onze kijkers: bijzondere kerstprogramma’s op ZuidWest TV

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

ZuidWest TV zendt op kerstavond en de beide kerstdagen bijzondere programma’s uit om het feest thuis te kunnen vieren. Van speciaal gemaakte films die het kerstverhaal op een bijzondere manier vertellen en de kerstmis vanuit de St Gertrudiskerk, tot een natuurdocumentaire over het onderwaterleven in de Delta en een spetterend concert van de Queen Tribute Band.

Door: Bianca van Vugt

ZuidWest TV heeft een fijne kersttraktatie voor je klaar staan. Dat begint al op de avond voor kerst. Dan zenden we een speciale kerstfilm uit van de Sint Norbertusparochie en de Protestantse Gemeente Roosendaal. De film is de afsluiting van het project Ster(k) Nieuws en de sterren staan dan ook centraal in dit verhaal, dat vooral gespeeld wordt door kinderen. ZuidWest zendt de film Ster(k) Nieuws op kerstavond uit om 19.00 uur.

Nachtmis bij je thuis

Om 20.00 uur is het tijd voor de katholieke eucharistieviering. Deze mis is opgenomen in de Sint Gertrudiskerk in Bergen op Zoom. Veel gelovigen gaan op kerstavond het liefste naar de traditionele nachtmis. Daarom herhalen we de eucharistieviering om middernacht, zodat gelovigen de mis ook als nachtmis kunnen beleven.

Op eerste kerstdag is er een speciale uitzending van ons programma ReliVisie. Presentatoren Fredi Hagendoorn en Willem Vermeulen hebben dan een bijzondere verfilming van het kerstverhaal voor je. De film ‘Omdat er voor hen geen plaats was’ is gemaakt door de Lievevrouweparochie in Bergen op Zoom. ReliVisie begint vrijdag om 10.00 uur en wordt daarna elk uur herhaald.

Onderwaterwereld en rockmuziek

Tweede kerstdag staat bij ZuidWest TV in het teken van natuur en cultuur. Het begint ’s ochtends met de natuurdocumentaire ‘De Levende Delta’. Een prachtige film van Ronald Faber over het onderwaterleven in de Zeeuwse delta. Een fascinerende wereld, die weinig mensen kennen, ook al is het zo dicht bij. ‘De Levende Delta’ wordt uitgezonden vanaf 10.00 uur en daarna elk uur herhaald.

De avond van tweede kerstdag is een feestavond op ZuidWest TV. Dan zenden we na de natuurdocumentaire het concert van ‘Crazy Little Things’ uit. Een spetterend optreden vanuit poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom. De titel verraadt natuurlijk al dat dit concert helemaal in het teken staat van de muziek van de wereldberoemde band Queen. ‘Crazy Little Things’ begint zaterdag om 21.00 uur, na ‘De Levende Delta’.