Bergen op Zoom

Café Entree: een initiatief om eenzaamheid te verminderen

Redactie Redactie

Café Entree opent op maandag 5 oktober haar deuren in woonzorgcentrum Residentie Meilust in Bergen op Zoom. Het café is bedoeld voor 50-plussers die behoefte hebben aan een praatje of gezellig samen een bakje koffie drinken. Wethouder Mignon van der Zwan werd donderdagmiddag bijgepraat over wat het café voor de wijken Meilust en Tuinwijk gaat inhouden.

 

Door: Maarten Elst en Esmee van den Heuvel

Het aftellen naar de opening op maandag 5 oktober kan beginnen. Gastvrouwen Marleen en Carina bespreken samen met managers en wethouder Mignon van der Zwan hoe het café in werking gaat over anderhalve week. ,,We willen weten wat de groep 50-plussers in de wijken Meilust en Tuinwijk leuk vinden. Van daaruit kijken we wat we kunnen aanbieden als gastvrouwen zijnde”, vertelt Carina.

Gratis

Volgens collega Marleen kan dat variëren van verschillende workshops tot aan een high tea of een uitstapje. ,,Er liggen al genoeg ideeën op tafel. Vanaf 5 oktober kunnen we achttien gasten ontvangen, maar dit kunnen we uitbreiden in de gangen en de tuin van Residentie Meilust”, zegt de gastvrouw. ,,Er is gratis koffie en thee in het café. Het zal op maandag, woensdag en donderdag open zijn van tien uur ‘s ochtends tot en sluit om vier uur ‘s middags.”

Huis van Morgen

Wethouder Van der Zwan ziet maar al te graag dergelijke initiatieven verwezenlijkt worden binnen de gemeentegrenzen. Na het Huis van Morgen is Café Entree het tweede initiatief op nog geen maand tijd waarmee de zorg een stap vooruit maakt. ,,Als gemeente subsideren wij deels dit initiatief dat nu in de pilotfase gaat. Het is een prachtig intiatief, wat mij betreft mogen er nog zulke initiatieven volgen.”