Bergen op Zoom

Café Jan Krijnen kan openblijven: wél corona, géén reden tot paniek

Foto: Google StreetView

Han Verbeem Han Verbeem

Het zit café Jan Krijnen in Bergen op Zoom niet mee. Eerder deze zomer moest het feest voor het 80-jarig bestaan vanwege de coronacrisis worden afgelast en inmiddels is uitbaatster Marloes Krijnen zelf getroffen door corona. Ze zit nu thuis in quarantaine, samen met haar man Jan en twee van de vier kinderen. Het café blijft echter gewoon geopend: de mensen achter de bar zijn allemaal getest én vrij van corona. “Er is geen reden tot paniek”, aldus Krijnen.

Café Jan Krijnen is één van de bekendste café’s in de binnenstad van Bergen op Zoom. Mede-eigenaresse Marloes Krijnen kreeg enkele dagen geleden last van coronaverschijnselen. Ze liet zich testen, op advies van de GGD. “Ik zat al thuis in quarantaine, maar ben sindsdien in isolatie, wat betekent dat ik geen contact mag hebben met de rest van het gezin”, zo laat ze weten. “Ik zit dus in afzondering.” De verschijnselen zijn in een milde vorm en ze hoopt op een spoedig herstel. “In de tussentijd zit ik even in mijn eigen bubbeltje.”

Indianenverhalen voorkomen

Om ‘indianenverhalen’ te voorkomen, besloot Krijnen om op de Facebookpagina van het café openheid van zaken te geven. En, zo benadrukt ze: de overige mede-uitbaters en medewerkers kunnen gewoon blijven doorwerken. “Zij zijn getest en negatief bevonden. Er is dus geen reden tot paniek, alles gaat gewoon door en we zijn open.”

‘Blijf alert op de 1,5 meter!’

Krijnen roept de gasten wel op om zich altijd aan de coronamaatregelen te houden. “Want iedereen kan altijd, overal door iemand besmet raken. Het is dus super belangrijk dat iedereen zich aan de 1,5 meter-afstand houdt, waar je ook bent.” Het klinkt een beetje ‘Ruttig’, zegt ze: “Maar we moeten het inderdaad sámen doen! Alleen dan worden we corona de baas!”