Roosendaal

Campagne De Bibliotheek maakt je rijker van start

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De landelijke reclamecampagne voor de Bibliotheek is van start gegaan. In heel Nederland wordt op grote schaal promotie gemaakt voor de Bibliotheek als plek waar elke Nederlander terecht kan om te werken aan zijn persoonlijke ontwikkeling. De campagne is een initiatief van de Vereniging voor Openbare Bibliotheken en wordt lokaal ondersteund door Bibliotheek VANnU in Roosendaal.

Het motto van de campagne is: de Bibliotheek maakt je rijker en is erop gericht om Nederlanders te laten zien dat de Bibliotheek zoveel meer biedt dan alleen het uitlenen van boeken. Wat veel mensen niet weten is dat er in de Bibliotheek een zeer groot aanbod is van cursussen, trainingen, bijeenkomsten en interessante activiteiten. Wil je een sollicitatietraining volgen of Nederlands leren spreken en schrijven? Hulp bij het invullen van je belastingformulieren, leestips voor je kind of heb je juridische vragen? Het kan allemaal in de Bibliotheek.

Waar de Bibliotheek zich tegenwoordig, naast de alom bekende uitleen-functie, op richt, is om zich in de lokale samenleving te profileren als partner in de persoonlijke ontwikkeling van mensen. En dan gaat het om mensen uit alle geledingen van de maatschappij. Samenwerking met scholen, maatschappelijke instanties en de Belastingdienst. Zo wil ook Bibliotheek VANnU in Roosendaal de samenleving informatie-vaardiger maken.