Wouw

Camperhomie maakt kamperen mileuvriendelijker

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

De Roosendaalse zussen Melanie en Marielle Masseurs timmeren hard aan de weg met een online community voor mensen met een camper. Ze willen niet alleen de doelgroep in verbinding brengen met elkaar, maar maken het ook mogelijk om de CO2 die ze uitstoten te compenseren.

Op klapstoelen voor een groen Volkswagen busje uit 1978 leggen de zussen uit dat zo’n aandoenlijk kampeerwagentje een keerzijde heeft. “Het geeft een gevoel van vrijheid, maar stoot ook CO2 uit. Wij geven de mogelijkheid om de uitstoot te compenseren.”

Tool voor camper-rijders

Op de site Camperhomie.com staat er een tool waarmee camper-rijders kunnen berekenen hoeveel CO2 ze uitstoten op hun reis. Het geld dat de vakantiegangers vervolgens overmaken, wordt door Melanie en Marielle in twee projecten geïnvesteerd. Het ene is een zeewierboerderij in IJmuiden en het ander is een project met oliefijnzand. Beide producten zetten CO2 om in zuurstof.

CamperHomie is daarnaast een inspirerend platform voor en door camperliefhebbers. “Reizigers, zelfbouwers, beginners, avonturiers: iedereen kan terecht bij deze eigentijdse online community. Alles wat te maken heeft met het camperleven komt samen op onze site.” De Roosendaalse zussen hebben een missie: Stap voor stap de wereld een beetje groener maken. En ze beginnen daarmeer in de populaire subcultuur die vanlife heet.

Webshop

Onderdeel van de nieuwe onderneming is een webshop, waar allerlei producten verkrijgbaar zijn. Mensen die ervoor kiezen om via hun platform CO2 te compenseren krijgen een mooie sticker toegezonden, waarmee je kunt aantonen hoe groen ze doen.