Bergen op Zoom

Canadese leerlingen zingen in Den Enghel

Redactie Redactie

Ruim dertig Canadese leerlingen waren woensdagmiddag in Bergen op Zoom om een bezoek te brengen aan de begraafplaats aan de Ruytershoveweg, de Canadalaan en om te zingen in Den Enghel.

De leerlingen en docenten zijn op bezoek in Europa om terug te kijken in het verleden, ten tijden van de wereldoorlogen. Het gezelschap maakt een tour door Frankrijk, België en Nederland. Ze deden woensdag Bergen op Zoom aan omdat hun landgenoten zijn gevallen tijdens de bevrijding van de stad, nu 74 jaar geleden. Onder de bezoekers was Gordon Wotherspoon wiens grootvader commandant was tijdens de bevrijding van Bergen op Zoom. “Nu ik zelf leraar ben wil ik aan de kinderen meegeven dat het belangrijk is dat ze zien wat de Canadezen toen hebben gedaan”, geeft Wotherspoon aan.

Welkom

De gemeente Bergen op Zoom geeft aan dat ze het altijd erg leuk vinden als er Canadezen de stad komen bezoeken. “Je ziet echt dat de kinderen, die er nu zijn, het erg interessant vinden en enorm onder de indruk zijn van wat hoe landgenoten hebben gedaan”, zegt Paul Versijp, kabinetschef van de gemeente. Ook wethouder Barry Jacobs gaf aan dat hij graag dit bezoek mag verwelkomen. “We waren erg onder de indruk. Wat onze landgenoten in Nederland hebben gedaan”, gaven de jongens aan.

Zingen

Na te hebben geluncht in Hollandse stijl met broodjes ham, kaas, hagelslag, jam en saucijzenbroodjes begaf iedereen zich naar de grote zaal van Den Enghel en werd er gezongen door de Canadezen jongens en hun begeleiders. Enkelen onder hen speelden een instrument. Na het repertoire werd het koor bedankt voor hun komst en werd er een groepsfoto gemaakt. De leerlingen gingen hierna op weg naar Amsterdam om vervolgens terug te vliegen.