Roosendaal

Carnaval in Roosendaal is weer voorbij: ‘Het was een mooi feestje’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Het is de dag na carnaval. De Markt in Roosendaal is woensdagochtend compleet uitgestorven. Naar alle waarschijnlijkheid slapen de Roosendalers hun roes uit na vijf dagen carnaval. Verschillende kroegbazen zijn druk bezig om hun café weer schoon en netjes te maken.

Voor Patrick van Oosterbos van Grandcafé Chagall was het woensdag alweer vroeg dag. Met al zijn personeel is hij druk bezig om zijn zaak weer aan kant te krijgen. Van Oosterbos kijkt tevreden terug op de afgelopen dagen. “Het was een mooi feestje, vandaag gaan we de boel poetsen en dan kunnen wij vrijdag weer gewoon open.”

Nog nooit zo druk

De afgelopen dagen is het ontzettend druk geweest in de binnenstad van Roosendaal. Vooral op de Markt stond het publiek rijen dik. Iedere avond werd er wat georganiseerd op het buitenpodium. Zo konden de feestvierders helemaal los gaan op onder andere: Het Feestteam, De Lawineboys en Mosterd na de Maaltijd.

De Markt staat dinsdagavond nog vol met feestvierders tijdens een optreden van Mosterd na de Maaltijd.

Van Oosterbos is trots op zijn personeel. “Die hebben keihard gewerkt de afgelopen dagen”. Hij is ook heel blij dat er weinig tot geen incidenten zijn geweest. “Het was gewoon een hele goede, maar vooral sfeervolle carnaval”. Nadat de zaak opgeruimd is geeft Van Oosterbos zijn personeel vrij. Na het welverdiende dagje vrij hoopt de ondernemer op goed weer, zodat ze meteen weer kunnen starten met het opbouwen van de buitenterrassen.

Zwart gat

Veel feestvierders vallen na carnaval in het welbekende ‘zwarte gat’. Na vijf dagen volop feesten, consumeren en veel gezelligheid is het natuurlijk wel even afkicken. Het handjevol mensen wat woensdagochtend door de straten loopt, vindt het dan ook jammer dat het volksfeest weer voorbij is. Voor een van de voorbijgangers kan het feest niet snel genoeg weer beginnen. “Ik kijk nu al weer uit naar elfde van de elfde”, vertelt de man reikhalzend tegen de verslaggever van ZuidWest Update.

Voor Van Oosterbos is er geen sprake van een ‘zwart gat’. “Wij gaan vanavond eerst met al het personeel uiteten en ergens een biertje drinken. Het feest gaat dus gewoon door.”

De Markt in Roosendaal is op de dag na carnaval helemaal uitgestorven.