West-Brabant

Carnavalsverenigingen maken nieuwe motto’s bekend

Wouwse Plantage viert volgende keer carnavalsjubileum (foto: © Stichting Kindercarnaval de Mastepinne)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Carnaval is amper afgelopen, of de eerste carnavalsmotto’s voor het seizoen 2021-2022 zijn al weer bekend gemaakt. De afgelopen dagen is het leutfeest zo goed mogelijk gevierd, maar natuurlijk was het nogal beperkt vanwege de coronamaatregelen. De carnavalsverenigingen kijken dan ook uit naar het komende carnavalsseizoen en hopen dat er dan weer ouderwets gefeest kan worden.

Door: Bianca van Vugt

In Tullepetaonestad konden alle Roosendalers meekijken, toen dinsdagavond het nieuwe carnavalsmotto werd gepresenteerd. Want de Stichting Carnaval Roosendaal projecteerde de tekst zo groot mogelijk op de overbekende televisietoren. De Tullepetaonen kunnen vanaf de ellufde van de ellufde hun creativiteit uitleven op het motto ‘Van goeje uize’.

Door de coronamaatregelen kon het leutfeest deze keer natuurlijk maar beperkt worden gevierd. Maar carnavalsverenigingen in de regio hebben zo veel mogelijk activiteiten bedacht die online of in de buitenlucht door konden gaan. En nu zijn de ogen natuurlijk meteen al gericht op het volgende carnavalsseizoen. In de hoop dat het leutfeest dan als vanouds gevierd kan worden.

Meerdere dorpen hebben hun carnavalsmotto voor volgende keer ook al klaarliggen. Ze zijn bekend gemaakt tijdens de afsluiting van carnaval op dinsdagavond. Zo gaat Paplaand, Wouw, aan de slag met ‘Tis passe en mete’. Maar de buren hebben een extra groot feest. Want in Mastepinnelaand, Wouwse Plantage, bestaat carnaval 44 jaar. Het motto daar is dan ook ‘Dur valt wat te 44’. En in Heerle kijken ze echt uitgebreid vooruit: ‘We gaon’t oe voorspelle’. We zijn benieuwd.