Halsteren

Caroline organiseert een concert om haar man Carlo naar huis te helpen

Sven de Laet Sven de Laet

Vorig jaar belandden Carlo Timmermans en zijn gezin in een nachtmerrie. Door een abces in zijn nek raakte hij verlamd, waardoor thuis wonen nu geen optie is. Met een crowdfunding probeert zijn vrouw Caroline geld op te halen om het huis aan te passen. Om die actie een boost te geven, organiseert ze een benefietconcert in het Bergse Gebouw-T.

Binnen twee dagen stond het leven van de familie Timmermans vorig jaar mei op zijn kop. Carlo – die ook al jaren met de ziekte van Parkinson kampt – had last zijn nek. “De dokter dacht dat het vast iets met Parkinson te maken had”, vertelt Caroline. Dat bleek niet het geval. “De medicatie werd steeds verder verhoogd, van een paracetamolletje tot aan morfine. Maar het hielp allemaal niet.”

Uiteindelijk wordt Carlo toch naar het ziekenhuis gebracht. “Daar heeft hij nog meer dan 24 uur gelegen voor ze begonnen met de onderzoeken. Eerst moesten ze zeker weten dat hij geen corona had…” Achteraf bleken het kostbare uren. “Ze vonden uiteindelijk een abces in zijn nek. Dat heeft alles zo lang afgekneld, dat hij na de operatie vanaf zijn nek verlamd was.”

Hij is een aantal maanden terug thuis geweest, maar dat was niet te doen.

Inmiddels gaat het iets beter en heeft Carlo een deel van zijn grove motoriek terug. Toch zit hij nog in een zorginstelling. “Hij is een aantal maanden terug thuis geweest, maar dat was niet te doen. Het is veel te klein en hij kan niet naar de badkamer boven.” Toch is de grote wens van het gezin dat hij over een tijd alsnog terug kan komen. Al zijn de benodigde aanpassingen niet zomaar gedaan. “Daarom ben ik met een crowdfunding gestart. Al met al hebben we zo’n honderdduizend euro nodig.”

Inmiddels is er via die crowdfunding ongeveer een kwart van het streefbedrag opgehaald. Om de actie een extra duwtje in de rug te geven, bedacht Caroline een nieuw initiatief. “Een benefietconcert. Carlo en ik werken al jaren als vrijwilliger voor Gebouw-T, hier in Bergen op Zoom. Dan ligt een concert natuurlijk voor de hand.” En dat was zo geregeld. “We hebben een flink netwerk door ons vrijwilligerswerk en kennen een hoop bands. Die stonden er allemaal meteen voor open.”

Vrijdag 27 augustus moet het gaan gebeuren. De volledige ticketopbrengst – en extra donaties – gaan het grote doel: Carlo weer terug naar huis krijgen.