Roosendaal

Carwash Factory Roosendaal geeft gratis wasbeurten weg aan zorgpersoneel

Redactie Redactie

Een klein gebaar kan voor iemand al heel groot zijn. Carwash Factory Roosendaal verzorgt tijdens de lockdown gratis luxe autowasbeurten voor alle zorgmedewerkers. Op vertoon van een zorgpas of ander bewijs dat men actief is in de zorgwereld kunnen mensen gratis hun auto laten wassen en kosteloos stofzuigen. De actie van Allard Trumpi en zijn team loopt tot en met dinsdag 19 januari.

Door: Jerom Huijskens en Maarten Elst

Het initiatief komt van Allard Trumpi, eigenaar van Carwash Factory aan de Laan van Brabant in Roosendaal. ,,Mijn vriendin en mijn moeder zijn beiden actief in de zorg. Ik zie wat voor impact de coronacrisis heeft op het zorgpersoneel. Ik wil graag iets voor hen terugdoen.”

Luxe wasbeurt

,,Wat we de mensen aanbieden is een wasbeurt ter waarde van 16 euro. Ze kunnen dan na afloop ook hun auto stofzuigen”, zegt Trumpi. ,,In de eerste golf van de coronacrisis was er veel werk voor ons. Ook in de tweede golf ben ik blij dat wij gewoon open mogen blijven. Om iets terug te doen ben ik met deze actie gekomen. We zijn maandag (21 december, red.) met deze actie begonnen, dagelijks komen dertig tot veertig zorgmedewerkers langs om hun auto te wassen.”

Een van hen is Sharmila Bhadai. De zorgmedewerkster zag de actie op social media voorbijkomen en spreekt van een prachtig gebaar van Carwash Factory. ,,Ik vind het heel nobel dat hij heeft besloten dit te doen. Het is in de zorg de afgelopen maanden echt aanpoten en je constant aanpassen. Dan ben je toch wel aangedaan dat iemand ons op deze manier tegemoet wil komen. Ik ben ontzettend blij hiermee, wat een klein gebaar allemaal wel niet met je kan doen.”

Bewijsje

Bij Carwash Factory, gevestigd aan Laan van Brabant 68 in Roosendaal, vlak bij de Roselaar, schuiven de auto’s inmiddels achter elkaar aan. Bhadai laat haar zorgpas zien en krijgt vervolgens uitgelegd hoe de luxe versie van de wasstraat eruitziet. ,,In principe willen we wel dat mensen een bewijs kunnen laten zien, het gebeurt op goed vertrouwen”, vertelt Trumpi. ,,Een zorgpas, een loonstrook, een werkshirt, dat het in ieder geval duidelijk wordt dat mensen in de zorg werken. Want daar doen we het ten slotte voor.”