Roosendaal

Cas van Peer verovert eerste nationale titel boksen

Maarten Elst Maarten Elst

Roosendaler Cas van Peer heeft zich eind oktober naar de eerste nationale bokstitel gebokst. In zijn gewichtsklasse -75 kilogram rekende hij eerst af met Eric Janssen. In de finale was hij te sterk voor trainingsmaatje Zekaria Elhaj. Van Peer droomt ervan de beste te worden en een medaille te pakken op de Olympische Spelen in Parijs in 2024.

In de Highschool of Boxing is de 21-jarige Cas van Peer alweer volop in training. Maar al te graag blikt hij een keer terug op het laatste weekend van oktober. “In de eerste wedstrijd moest ik tegen Eric Janssen, daar had ik eerder al eens van verloren”, weet Van Peer. “Deze wedstrijd heb ik alle drie de rondes (van drie minuten, red.) goed aangepakt. Het was een makkelijke wedstrijd voor mij.”

‘Alleen een blauw oog’

De zelfverzekerde bokser kreeg een dag daarna Zekaria Elhaj voor zijn kiezen. Elhaj had al eerder twee nationale titels veroverd, maar kon er geen derde aan toevoegen door toedoen van Van Peer. “De finale was op voorhand al mooi. Zekaria is een teamgenoot in TeamNL”, vertelt Van Peer. “Het kwam uiteindelijk aan op een split decision. De eerste twee rondes had ik gewonnen, de derde ronde werd gewonnen door Zekaria. Het was echt een kei lekker gevoel dat ik Nederlands kampioen was geworden.”

Het is voor de 21-jarige Roosendaler zijn eerste nationale titel. Vlak voor zijn titel switchte Van Peer van de -69 kg-categorie naar de -75 kg-categorie. “Het was echt een fijn gevoel, ik kwam goed voor de dag op het NK. Ik was na de twee wedstrijden ook helemaal leeg, heb echt alles gegeven. De dag daarna ben ik met een goed gevoel opgestaan. Ik heb er enkel een blauw oog aan overgehouden”, lacht hij.

Counterbokser

Zijn speelstijl zorgde ervoor dat Van Peer zich naar de nationale titel bokste. Vanwege zijn lengte zit het counterboksen hem gegoten. “Ik blijf lang tijdens het boksen. Ook hou ik er van om snel en krachtig te stoten. Ik wist dat mijn tegenstanders tijdens het NK niet de allerlangste waren. Door hen op afstand te houden, kon ik mijn eigen spel spelen. Dat ging hartstikke goed.”

Na de nationale titel tegen Zekaria Elhaj kijkt Van Peer al naar de volgende doelen. Zo staat aankomende week een interland tegen Cuba op het programma in Rotterdam. “In maart boks ik op het EK onder 22”, vertelt Van Peer. Maar vraag hem naar de Olympische Spelen in Parijs in 2024 en de ogen van de ambitieuze Van Peer beginnen te twinkelen. “Mijn grootste doel is de Olympische Spelen. Ik ga daar niet naar toe om zomaar mee te doen. Als ik ga, dan ga ik voor de medailles. Ik wil de beste worden.”