Nispen

CDA en Roosendaalse Lijst vragen om aanvullende maatregelen in drijfzandgebied

Foto: © Gemeente Roosendaal

Kitty Joachems Kitty Joachems

Met het plaatsen van waarschuwingsborden en het herstellen van het drijfzandgebied aan de Molenbeek in Nispen is het ergste gevaar geweken. Zo lijkt het. Maar het CDA en de Roosendaalse Lijst zijn er nog niet gerust op. Volgens raadsleden Nicole Roeken en Marco Schillemans ontstaan ook onder het bruggetje regelmatig levensgevaarlijke situaties.

Door: Kitty Joachems

Het bruggetje wordt volgens hen door kinderen als onderdoorgang gebruikt om aan de overkant van de autoweg te komen. Vervolgens steken ze de autoweg over om weer terug te komen. Roeken en Schillemans vragen aan wethouder Raaijmakers of zij bekend is met deze situatie en of ook hier maatregelen genomen kunnen worden.

De Molenbeek stroomt verder via het Molenbeekpad. Een pad wat gebruikt wordt door veel voetgangers en fietsers. Naar aanleiding van wat er in Nispen gebeurd is vragen beide raadsleden zich af of een vergelijkbare situatie op andere plaatsen in Roosendaal kan ontstaan. Ze willen van de wethouder weten hoe de oevers en bruggen in Roosendaal gecontroleerd worden op veiligheid.

Lees ook: Drijfzandgebied snel hersteld. Is het gevaar nu geweken?

Lees ook: Meisje zakt tot middel weg in drijfzand Nispen. Gemeente zet buurt af