Roosendaal

CDA: maak einde aan openbare fietsenstallingen bij station Roosendaal

De openbare fietsenstallingen bij het station in Roosendaal © Christian Traets Fotografie

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Er moet een einde komen aan de openbare fietsenstallingen bij het station in Roosendaal. Dat vindt althans CDA-raadslid Sebastiaan Hamans. Hij heeft een reeks vragen gesteld aan verantwoordelijk wethouder Cees Lok.

Volgens Hamans hebben de openbare stallingen een negatief effect op de uitstraling van het stationsplein. “Deze plekken nodigen uit om de fiets vlak voor het vertrek van de trein nog even neer te kwakken en om fietsen onbeheerd achter te laten.” Het vergroten van de capaciteit van de bewaakte fietsenstalling en het verwijderen van openbare stallingen zijn volgens Hamans oplossingen voor de problematiek.

Toegangspoort

De bewaakte fietsenstalling bij het station is al een keer onder handen genomen. Zo kan je de eerste 24 uur je fiets gratis stallen. Om dat mogelijk te maken, is er een volledig vernieuwde toegangspoort geïnstalleerd.  “Dat is op zich natuurlijk niet verkeerd. Echter blijkt aan het nieuwe poortje een aantal haken en ogen te kleven. Zo is het aantal doorgangen gehalveerd van 2 naar 1. Waar het vroeger al druk was tijdens de spitsuren, levert deze verandering op gezette tijden nu eens temeer lange rijen en ook storingen op”, aldus Hamans.

Oplossingen

Het raadslid wil nu van de wethouder weten of hij mogelijkheden ziet voor het vergroten van de bewaakte fietsenstalling en of er oplossingen zijn voor de problemen bij de nieuwe toegangspoort van de stalling.