Bergen op Zoom

CDA: Palm Parkies moet niet uitgekleed worden!

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

CDA Bergen op Zoom springt in de bres voor het muziekevenement Palm Parkies. Fractievoorzitter Annette Stinenbosch vindt het onbegrijpelijk dat de gemeente vanaf 2020 geen subsidie meer verstrekt aan het evenement.

“Aan de ene kant worden er miljoenen uitgegeven aan cultuur in de gemeente Bergen op Zoom en aan de andere kant wordt een relatief kleine subsidie opgezegd van een evenement wat ontzettend laagdrempelig is”, zegt Annette Stinenbosch van het CDA.

De gemeente vindt Palm Parkies niet vernieuwend genoeg. Volgens wethouders Yvonne Kammeijer en Ad Coppens voldoet de organisatie niet aan de regels om geld van de gemeente te krijgen. Dit jaar en in 2018 en 2019 krijgt het evenement nog ruim 8000 euro subsidie. Vanaf 2020 is het afgelopen.

“Palm Parkies vinden wij waardevol en willen we behouden voor Bergen op Zoom”, aldus Stinenbosch. Het CDA krijgt daarbij steun van de Bergse Sociaal Democraten. Raadsleden Peet Backx en Piet van den Kieboom verzoeken het college om deze heilloze weg te verlaten en er voor te zorgen dat de concerten van Palm Parkies de komende jaren ongehinderd door kunnen gaan.

De reeks van zeven concerten begint in Bergen op Zoom dit jaar op donderdag 13 juli met een optreden van de Nederlandse band Pater Moeskroen. Het evenement wordt traditiegetrouw gehouden op het Wilhelminaveld.