Bergen op Zoom

CDA pleit voor supersnel internet in gemeente Bergen op Zoom

Redactie Redactie

Het CDA Bergen op Zoom vindt dat iedereen in de gemeente snel toegang moeten krijgen tot snel en stabiel internet. De Europese Unie trekt 120 miljoen euro uit voor gratis wifi op 6.000 locaties in Europa. Het CDA hoopt dat ook Bergen op Zoom de aanvraag voor de subsidie van 20.000 euro indient.

Volgens de politieke partij is het belangrijk dat een ieder goed internet heeft. Het is een basisbehoefte. In een maatschappij waar steeds meer zaken online geregeld moeten worden is toegang tot internet geen luxe meer. De subsidie zou vooral naar het platteland en buitenstedelijk gebied gaan. Zo zou de krimp en leegstand van het platteland meer bestreden kunnen worden.  

CDA gaat enkele vragen stellen aan het college. Zo zouden zij willen weten welke kansen het college ziet en of de gemeente al contact heeft gehad met Brussel over deze mogelijkheid. De partij zegt dat het belangrijk is dat Bergen op Zoom in deze de snelste gemeente is. Bij de verstrekking van de subsidie geldt namelijk de “wie het eerst komt, wie het eerst maalt” regeling.