Wouw

CDA Roosendaal wil betere onkruidbestrijding op beeldbepalende plekken

Foto: © Google Maps

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het CDA in Roosendaal wil dat de gemeente de beeldbepalende plekken beter onkruidvrij houdt. Als voorbeeld geeft de partij de Lambertuskerk in Wouw. Het parochiebestuur trok aan de bel vanwege de hoeveelheid onkruid op het openbaar terrein rondom de kerk. Het CDA vindt dat het onderhoud bij beeldbepalende plekken van hogere kwaliteit moet zijn dan in gewone straten.

Door: Bianca van Vugt

De snelle opmars van het onkruid in de gemeente Roosendaal blijft de gemoederen bezig houden. Eerder stelde de VLP al vragen over het onderhoudsniveau van de gemeente. En ook het CDA maakt zich zorgen. De partij reageert op een brief van de parochie Onze Lieve Vrouw in het Woud over de verloedering rond de Lambertuskerk in Wouw. Ze stelt hierover vragen aan burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal.

Vrijwilligers van de parochie doen wat ze kunnen

Het CDA vindt dat een beeldbepalende plek beter onderhouden zou moeten worden. De partij noemt de Lambertuskerk één van de mooiste monumenten van de gemeente en daarbuiten. “Passend daarbij is naar onze mening dat het onderhoud van het openbaar gebied zo optimaal als redelijkerwijs mogelijk wordt uitgevoerd. De vrijwilligers van de parochie dragen hierin hun steentje bij, maar de primaire verantwoordelijkheid daarvoor ligt bij de gemeente,” schrijven de CDA-raadsleden Sebastiaan Hamans en Roger van Nassau.

De raadsleden verwijzen naar uitspraken van burgemeester en wethouders over de onkruidproblemen van de laatste jaren. De gemeente heeft laten weten dat het door het verbod op het spuiten van gif, door de warmere zomers en door ander zaaibeleid steeds lastiger wordt om onkruid tegen te gaan. Hamans en Van Nassau willen weten of de gemeente dan voortaan toch in elk geval extra aandacht wil besteden aan bijzondere plekken.

“Voor het aanzicht en de uitstraling”

“In hoeverre deelt u onze mening dat het rondom plaatsen die een buitengewone waarde hebben voor het aanzicht en de uitstraling van de omgeving, bijvoorbeeld beeldbepalende monumenten, van extra belang is dat het onderhoud van de openbare ruimte op niveau blijft?,” vragen de raadsleden aan burgemeester en wethouders. En wat Hamans en Van Nassau betreft, geldt dat vooral voor een monument als de Lambertuskerk in Wouw.

Lees ook: Gemeente Roosendaal vraagt hulp inwoners bij bestrijding onkruid