Bergen op Zoom

CDA: Stormschade Rijtuigweg-Zuid had voorkomen kunnen worden

Een auto die geparkeerd stond aan de Rijtuigweg-Zuid raakte flink beschadigd © 112Markiezaten

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

CDA Bergen op Zoom wil dat de bomen aan de Rijtuigweg-Zuid alsnog gekapt worden. Dat schrijft de fractie in een brief aan het college van burgemeester en wethouders. Tijdens de storm van zondag zijn een aantal bomen in de straat bezweken en op auto’s terechtgekomen. De schade is enorm.

Bij iedere storm zijn de bewoners van de Rijtuigweg-Zuid bang dat er weer bomen om gaan vallen. Het CDA zegt al eerder gewaarschuwd te hebben voor de gevaren van de boomsoort die in de Rijtuigweg-Zuid staat. “Door kastanjebloedingsziekte en kastanjemineermot zijn deze bomen verzwakt en instabiel”, zegt Erik Verbogt van het CDA. “Hoeveel ongelukken en bewijzen moeten er nog geleverd worden om in te zien dat deze bomen, de paardenkastanjes, op zijn?”

Zuur voor bewoners

De bomen die zondag zijn omgewaaid, zijn tijdens een recente inspectie als ‘veilig’ bestempeld. “En dat is zuur voor de bewoners”, aldus Verbogt. Volgens het raadslid had de schade voorkomen kunnen worden als de motie van december 2018 gewoon was uitgevoerd. “Wij gaan ervan uit dat de kap onverwijld zal plaatsvinden om ongelukken zoals zondag te voorkomen en de bewoners van de Rijtuigweg-Zuid weer een veilig gevoel te geven.”