Roosendaal

CDA wil actievere rol Roosendaal bij nieuwbouw Bravis

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het CDA in Roosendaal wil dat de gemeente een actievere rol speelt bij de nieuwbouwplannen van het Bravis ziekenhuis. Het CDA is bang dat Roosendaal achter het net vist, als burgemeester en wethouders te geduldig afwachten.

Bravis wil de ziekenhuizen in Bergen op Zoom en Roosendaal samenvoegen en één nieuw ziekenhuis bouwen. De huidige panden, die gebouwd zijn in de jaren 60, gaan dan dicht. Betrokken gemeentes vragen zich af waar de nieuwbouw dan zou moeten komen en wat dat betekent voor de inwoners van de regio. Volgens het CDA is de gemeente Bergen op Zoom actief betrokken bij het proces en laat ook Tholen van zich horen, maar blijft Roosendaal nog stil.

Grote zorgen

De partij “maakt zich grote zorgen over de continuïteit van snelle en bereikbare zorg voor de inwoners van Roosendaal en pleit voor een volwaardig ziekenhuis in Roosendaal”. Dat blijkt uit schriftelijke vragen die het CDA stelt aan burgemeester en wethouders. Ze wil weten of de gemeente het ziekenhuis in Roosendaal wil houden. En wat de gemeente er aan doet om dat voor elkaar te krijgen.

Het CDA wil ook dat de gemeenteraad van Roosendaal in gesprek kan met het bestuur van het Bravis ziekenhuis. Zodat Bravis de gemeenteraad kan uitleggen waarom ze bepaalde beslissingen nemen en hoe het proces verloopt. Het CDA vraagt of burgemeester en wethouders zo’n gesprek tussen Bravis en de gemeenteraad kan regelen.