Roosendaal

CDA wil weten waarom Roosendaal fietsenstalling vervangt

Foto: © Gemeente Roosendaal

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het CDA in Roosendaal wil weten waarom de gemeente één van de onbewaakte fietsenstallingen op het Stationsplein wil vervangen door een bromfietsstalling. De gemeente Roosendaal deelde het plan op social media. De partij stelt schriftelijke vragen over de fietsenstalling aan burgemeester en wethouders.

De onbewaakte fietsenstalling aan de linkerkant van het station in Roosendaal wordt een bromfietsstalling. De gemeente liet op Facebook weten dat er vanaf 29 juni geen fietsen meer geplaatst mogen worden. Het CDA wil weten waarom de gemeente daar voor heeft gekozen. En hoe die bromfietsstalling er uit komt te zien. De partij stelt hierover schriftelijke vragen aan burgemeester en wethouders.

De rommelige fietsenstallingen op het Stationsplein in Roosendaal zijn al jarenlang een bron van ergernis en discussie. In de plannen om het Stationsplein op te knappen, staat dat het plein er beter uit moet gaan zien. “Waarbij in het bijzonder aandacht moet worden besteed aan de onbewaakte fietsenstallingen omdat deze een oorzaak van verrommeling zijn,” aldus het CDA.

Volgens het CDA zou het opknappen van het stationsgebied worden meegenomen in de plannen voor het gebied Centrum Noord. De partij wil weten hoe een bromfietsstalling binnen die plannen past. Het CDA vindt het niet logisch om een bromfietsstalling te maken op een plek waar het nu rommelig is door de fietsen. De partij denkt dat het niet helpt het Stationsplein te verfraaien.