Hoogerheide

Centrum voor Jeugd en Gezin in Woensdrecht wordt team Jeugd

Closeup vanachter gezien van man in knielange spijkerbroek met zwart t-shirt en vrouw met oranje broek en witte bloes met tussen hen in, handen vast, een blond kind met roze t-shirt

Foto ter illustratie (foto: Shutterstock)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het Centrum voor Jeugd en Gezin, CJG, in Woensdrecht gaat verder onder de naam team Jeugd. De jeugdprofessionals van CJG verhuizen binnenkort naar het gemeentehuis en werken voortaan onder de vlag van de gemeente Woensdrecht. De inhoud van hun werk verandert niet: ze blijven het aanspreekpunt voor vragen over opvoeden en opgroeien.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin, het CJG, in Woensdrecht houdt op te bestaan. Het CJG gaat verder onder de vlag van de gemeente Woensdrecht en heet vanaf 1 januari team Jeugd. Ook de eigen website van het centrum verdwijnt. De online informatie is dan voortaan te vinden op www.woensdrecht.nl/jeugd. In het werk zelf verandert er niets. Iedereen kan bij team Jeugd gewoon terecht voor vragen over opvoeden en opgroeien.

De omschakeling naar Team Jeugd is voor de gemeente Woensdrecht goedkoper. “In tijden dat we het financieel niet zo breed hebben, moeten we kijken naar wat écht noodzakelijk is. We willen niet tornen aan de kwaliteit van de ondersteuning aan onze inwoners maar we hebben ons wel afgevraagd of het noodzakelijk is om een aparte merknaam in stand te houden voor ons team Jeugd,” legt wethouder Lars van der Beek uit.

Het was nu een logische tijd voor de naamsverandering, want het centrum gaat ook verhuizen. “Nu de medewerkers binnenkort verhuizen naar het gemeentehuis vinden we dat dit het moment is om ook de dienstverlening onder de vlag van de gemeente te brengen,” aldus de wethouder. Het team Jeugd werkt dus vanaf 1 december niet meer vanuit de Kromstraat in Hoogerheide, maar vanuit het gemeentehuis. Ze zijn dan bereikbaar via het telefoonnummer van de gemeente: 14 0164, optie 3. Of per mail via [email protected].