Roosendaal

Centrumringplan Roosendaal gepresenteerd

Redactie Redactie

Maandagavond is het ontwerp van de nieuwe centrumring gepresenteerd. Na verschillende fases van gesprekken met omwonenden, ondernemers en experts is het plan naar buiten gebracht. De nieuwe centrumring biedt veel ruimte voor fietsers, voetgangers en vergroening, zonder dat het problemen oplevert voor het autoverkeer.

Na de verfraaiing van de Nieuwe Markt is nu dus de centrumring in Roosendaal aan de beurt. De centrumring wordt gesplitst in 2 delen. De Vughtstraat, Kloosterstraat, Burgemeester Prinsensingel, Nispensestraat en de Laan van Luxemburg worden een éénrichtingsweg. Na de herinrichting van de centrumring staat er een fietspad in twee richtingen, brede trottoirs voor voetgangers en een doorlopende groenstrook. Het doel is om hiermee herkenbaarheid te brengen als je het centrum van Roosendaal betreed.

De herinrichting van de centrumring is een project uit het rapport ‘Roosendaal: Gezonde Stad’. Dat is in 2014 vastgesteld door de gemeenteraad van Roosendaal. In april 2016 wordt naar alle waarschijnlijkheid het voorstel behandeld door de gemeenteraad. Als alles volgens plan verloopt, starten de werkzaamheden in het voorjaar van 2017 en in het najaar van 2018 moet het afgerond zijn.

Bekijk hieronder de reportage:

{webpage_link type=video id=4269}