Bergen op Zoom

Chemievrije onkruidbestrijding officieel een feit

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Saver heeft woensdag twee nieuwe voertuigen in gebruik genomen. Aan de Kapitein Boscampbrink in Halsteren hebben wethouder van der Velden van de gemeente Bergen op Zoom en wethouder Wierikx van de gemeente Halderberge het startschot gegeven voor een nieuwe methode van onkruidbestrijding. Dat gebeurt vanaf nu met behulp van heet water.

Op initiatief van de gemeente Bergen op Zoom is in 2015 in samenwerking met Saver een proef gestart met alternatieve onkruidbestrijding. Het bestrijden van onkruid op verhardingen in Bergen op Zoom vond voorheen plaats met behulp van chemische bestrijdingsmiddelen.

Tijdens de proefperiode zijn diverse methoden om onkruid op een alternatieve manier te bestrijden in de praktijk getest in een aantal proefgebieden. Na afloop van de proef bleek dat het bestrijden van onkruid met behulp van heet water de beste resultaten opleverde. Bij het toepassen van heet water wordt het onkruid als het ware gekookt. Saver heeft naar aanleiding van de proef opdracht gekregen al het verhard oppervlak van de gemeente Bergen op Zoom op een alternatieve manier te bestrijden. Naar aanleiding van de succesvolle proef hebben ook de gemeenten Halderberge, Roosendaal en Woensdrecht besloten het onkruid op deze manier door Saver te laten bestrijden.

Bekijk hieronder de reportage.

{webpage_link type=video id=4359}